STUDIESTART MED KRONISKE SMERTER

Dette blogindlæg er et gæsteindlæg, fra Mette, som vi også har fornøjelsen af i ABMS. Hun er simpelthen så skøn, meget empatisk og fuld af viljestyrke. Hun er netop begyndt at studere til trods for smerter. I dette blogindlæg fortæller hun hvordan de første par uger på studiet har været. 

Husk, at du også er hjertens velkommen til at skrive et gæsteindlæg så længe det ikke er med henblik på salg.

Rigtig god læselyst.

Mit navn er Mette, og jeg er 27 år gammel. Jeg har kroniske smerter i ryggen samt nervesmerter i begge ben. Jeg er til daglig bosat i Vejle, og jeg vil tage jer igennem min studiestart og hvordan min krop har reageret ovenpå de første 2 uger.

studiestart

Midt august 2019 er jeg startet op på studie på Campus Vejle. Uddannelsen hedder EUD Business med handel som speciale.

Studiet starter op på en torsdag, hvor jeg skal møde kl. 08.10, og starte med samfundsfag. Jeg har glædet mig til at starte op, og se hvilke mennesker, jeg kommer til at gå i klasse med. 

24 forskellige mennesker er jeg kommet i klasse med, og der er mange nye indtryk, jeg skal forholde mig til. For selvom jeg glæder mig til at lære dem at kende, ved jeg at det er mange mennesker at forholde sig til, og en masse indtryk.

Den første dag går rigtig godt, på trods af at mit haleben brokker sig ovenpå en skoledag med 5 timer. På trods af at jeg har fået min helt egen kontorstol, der er indrettet til mig, er det stadig hårdt at sætte ned. Jeg har heldigvis fået en særordning om at jeg gerne må stå op indimellem når det bliver for hårdt at sidde ned.

På 2. dagen står jeg lidt mere op end jeg egentligt havde tænkt at jeg ville, men efter lidt tid blev det bedre, så jeg kunne fortsætte siddende resten af dagen.

Weekenden bruger jeg på lektier, og få slappet godt og grundigt af! Det er tiltrængt, og jeg får lavet mine øvelser et par ekstra gange, så jeg får løsnet op. Ligeledes får jeg lavet yoga om lørdagen, så jeg kan få løsnet mine muskler op. 

Starten på den nye uge bliver god, og jeg mærker en fremgang. For selvom jeg er brugt op af indtryk, og ryggen er en anelse stiv, kan jeg mærke at det går lidt fremad.

 

Men på 7. dagen må jeg alligevel kaste håndklædet i ringen og tage hjem efter 2 timer. Om natten får jeg næsten ikke lukket et øje. Smerterne kom på fuld skue med kvalme, og jeg var så træt af at kaste håndklædet i ringen og tage hjem. Men jeg valgte at tage hensyn til kroppen og lytte til hvad den sagde. Resten af dagen stod på nedrullede gardiner, og søvn! Efter et par timers hvile fik jeg lidt energi til at få lavet mine øvelser, så ryggen ikke bliver for stiv og anspændt dagen efter. Får lavet aftensmad og taget et bad, så jeg er klar til at hoppe i seng.

Heldigvis efter en god nattesøvn er jeg klar til en ny skoledag dagen efter – dog kan jeg mærke at jeg stadig skal passe på, men det er trods alt bedre end dagen før.

Weekenden kommer tiltrængt og kroppen trænger i den grad til afslapning. For selvom det står på mange lektier, er der stadig tid til at få koblet af. Jeg husker mig selv på flere gange at jeg skal tage mine hvil, så jeg ikke kører helt død på energien, så jeg slet ingenting kan i flere dage.

Weekenden kommer tiltrængt og kroppen trænger i den grad til afslapning. For selvom det står på mange lektier, er der stadig tid til at få koblet af. Jeg husker mig selv på flere gange at jeg skal tage mine hvil, så jeg ikke kører helt død på energien, så jeg slet ingenting kan i flere dage.

Den anden uge starter stille og roligt – syntes at det spiller fint, og at det fungerer godt med mine hvil indimellem. Det bliver tirsdag, og efter skole står det på fys træning. Resten af den dag husker jeg ikke særlig godt og jeg er helt smadret.

De følgende dage svinger mine smerter rigtig meget og der er ikke 2 dage, der er ens.

Fredag bliver det til 4 timer i skolen, inden jeg smutter hjem og tager et hvil. For vi skal nemlig til Korsør i weekenden. Og for at kroppen ikke er alt for ødelagt ovenpå en skoledag og så en køretur på 1½ time i toget gør hellere ikke noget godt for min ryg og ben. Den lektie har jeg erfaret mange gange at det er vigtigt med et godt hvil inden en lang køretur samt hvor vigtigt det er at få rejst sig i løbet af en lang tur. For selvom jeg er rimelig brugt ovenpå en lang uge med mange lektier, indtryk og skoledage, så har jeg glædet mig til den her dag.

Jeg siger tusind tak til skønne Ditte, fordi jeg måtte dele mine tanker om at starte op på studiet, og at i har nydt mit skriv. Hvis i har nogle spørgsmål, er jeg at finde på Insta – hvor mit navn er @kaemsen_