KRÆFT & SMERTER

KRÆFT & SMERTER

Hvis du, eller en du kender, lever med smerter som en konsekvens af kræft og behandling så er det en rigtig god idé at læse med her. Kræft er nemlig ikke "bare" kræft.

Smerter er desværre en helt almindelig følge af kræft og behandling. Det kan Janne skrive under på.

Hun lever med smerter, som kommer og går, i muskler og led. Hun vågner om morgenen med tykke og kræftløse fingre. Hun har synkebesvær, en skratten for ørerne, får indimellem også smerter i tænderne og besøg af smerter der bedst kan beskrives som en skrue der bores ind i siden på hende eller i hendes pande, nakke eller i hovedet. ”Træt” kan ikke sammenlignes med nogen form for træthed hun nogensinde har oplevet før kræft.

Billedet herunder, var det første indtryk jeg fik af Janne. Jeg så en kvinde der trænede i en stue og bemærkede at hun strålede af styrke og livsglæde. Det er i hvert fald ikke sådan jeg ser ud når jeg træner hjemme vil jeg lige hilse at sige. For mig er den fysiske hjemmetræning bare noget der skal overstås. Til gengæld elsker jeg mit holdtræning. Jeg blev nysgerrig på hende, læste opslaget og orienterede mig på hendes instagram-profil og jeg har fulgt hende lige siden.

Janne er så utroligt smuk indvendigt og udvendigt - en inspirationskilde uden lige. Hun bærer sig selv med en værdighed og en kærlighed til sig selv og livet som alle mennesker fortjener. Derfor vil jeg anbefale både borgere der lever med smerter som en konsekvens af kræft og behandling, at følge hendes instagram-profil under navnet @jannelivsnyder66. Måske du bliver inspireret af Janne og igennem spejlingen opdager, at du ikke er alene og måske endda opdager, at du og dit liv nok er forandret, men at du er her og stadig har muligheden for at leve livet – om ikke andet så i små fantastiske øjeblikke. Pårørende og behandlere vil med garanti også kunne lære rigtig meget af at følge Janne igennem op og -nedture. Hvis vi er heldige, takker hun ja, til at skrive et gæsteindlæg her på ABMS-siden blog, om hendes kræftforløb og hvordan hun lever et godt liv til trods for smerter. Hvem ved om hun endda kommer på besøg til et foredrag i Aarhus? Hermed de varmeste anbefalinger.

 

Det er også en mulighed, at orientere sig på denne side, som er udarbejdet af Region Midtjylland. Her kan kræftpatienter få viden om og redskaber til at mestre livet med og efter kræft bedst muligt.

Desuden er det altid en mulighed at deltage i ABMS-møder og/eller at opstarte en ABMS-gruppe. Grupperne bestemmer selv om møderne er for alle borgere med smerter eller eksempelvis begrænser sig mere specifikt til borgere der lever med smerter som en konsekvens af kræft og behandling.

Du er altid velkommen til at kontakte mig pr. mail på dittepode@abmsdanmark.dk 

Venlig hilsen

Ditte