LEG MED NÆRVÆR

[vc_row 0=””][vc_column][vc_column_text 0=””]

LEG MED NÆRVÆR

Jeg er erfaren mor med smerter, men jeg har efterhånden også en del viden, uddannelse og undervisning med i bagagen.

Nederst på siden finder du lidt videoer med inspiration til leg med nærvær og til at finde roen ved sengetid. Det er mest for 5-7 år, men også voksne kan få glæde af dem. De giver i hvert fald ro, nærvær og kvalitetstid. What’s not to like.

Jeg har gået til en del familie-yoga med vores datter, som nu er syv år. Foruden min kandidatuddannelse, har jeg taget en længere mentoruddannelse i mindfulness for børn (0-18 år) hos autoriseret psykolog Camilla Holmgaard. Derved har jeg blandt andet lært at tilpasse øvelser til hjernens neuroaffektive udviklingsniveau i forskellige aldersgrupper; Og så har vi selvfølgelig leget og øvet os – og det gør vi stadig.

Jeg har efterhånden samlet en hel del øvelser sammen. Vi kalder dem også for lege. Det er nemlig lige præcis det vi gør. Vi leger med nærværet på en måde som en hensynstagende for mig og mine smerter og som samtidig aktiverer og stimulerer min datter. Det er simpelthen guld værd og øvelserne har givet os utroligt meget kvalitetstid sammen.

Mit hjerte banker for alle de skønne børn derude; Og som forælder, ved jeg også hvor meget det betyder, at kunne være der for sit barn til trods for sygdom og knappe ressourcer så det betyder også meget for mig at kunne dele øvelserne med dig. 

Rigtig god fornøjelse!

Den lille grønne bille

Øvelsen er god til at skabe tryghed, mod og ro. Er dit barn eksempelvis nervøs for at begynde i skole eller døjer han/hun med angst så er den rigtig god, især hvis nervøsiteten eller angsten melder sig ved sengetid.

Den henvender sig primært til aldersgruppen 5-7 år. Er dit barn yngre så prøv at lave en kortere version. Er dit barn ældre så prøv en knap så “barnlig” stemme. Prøv dig frem. Leg med nærværet. Det vigtigste er, at vi ikke presser øvelserne ned over hovedet på vores børn, men at vi inviterer dem til at lege med nærværet.

I nedenstående får du “Den lille grønne bille” som lydfil. Du har også mulighed for at blive introduceret til øvelsen så i kan lave den selv HER 

Den lille grønne bille

Drengen på bakken

Drengen på bakken er en ud af flere lydfiler, som jeg har skrevet og indspillet til albummet Vågen i Drømmeland – Mindfulness & Visualiseringer for børn.

Dvs. der er ikke et samlet album – endnu. Måske er der en der tilbyder sin hjælp en dag eller måske jeg selv får modet på at tage det skridt. Vi får se.

’Vågen i drømmeland’ er til sengetid for vores små poder, men vi voksne kan nu også få glæde af dem. Efter en lang dag med fuld fart over feltet kan det være svært at finde ro i kroppen. ’Vågen i drømmeland’ virker beroligende og gør sengetid til en behageligtog tryg oplevelse. Den kan bruges fra 4 år og op.

Hjemme hos os går vi gerne i seng 15-20 minutter før almindelig sengetid når min datter gerne vil slutte dagen af med en visualisering. Vi giver lige hendes krop en klemmetur – fra fødderne og hele vejen op til toppen – og kysser godnat. Der kommer gerne lige en “Mor, jeg er tørstig”, drikkepause og en lille fortælling fra børnehaven, nu skolen, før hun bliver helt stille og falder i søvn undervejs.

Jeg vil gerne dedikere albummet til min datter Asta. Det er hende, der har inspireret mig til disse skønne visualiseringer, som jeg selv har nydt at drømme mig ind i, alt imens jeg har fundet på og fortalt i et dialektisk forhold med den viden jeg har tilegnet mig via hhv. min kandidat- og mentoruddannelse, samt de erfaringer jeg har fra familieyoga og, ikke mindst, som Astas mor.

Tøv ikke med at dele den på Facebook så du kan hjælpe andre børn og familier med at finde ro ved sengetid.

Jeg værdsætter alle former for konstruktiv feedback på dittepode@abmsdanmark.dk

I nedenstående får du Drengen på bakken som lydfil. Alternativt kan du afspille den direkte fra YouTube HER

Kærlig hilsen
Ditte Pode

Drengen på bakken

En sensommeraften

En sensommeraften er, ligesom Drengen på bakken, en ud af flere lydfiler, som jeg har skrevet og indspillet til  albummet Vågen i Drømmeland – Mindfulness & Visualiseringer for børn.

Dvs. der er ikke et samlet album – endnu. Måske er der en der tilbyder sin hjælp en dag eller måske jeg selv får modet på at tage det skridt. Vi får se.

’Vågen i drømmeland’ er til sengetid for vores små poder, men vi voksne kan nu også få glæde af dem. Efter en lang dag med fuld fart over feltet kan det være svært at finde ro i kroppen. ’Vågen i drømmeland’ virker beroligende og gør sengetid til en behageligtog tryg oplevelse. Den kan bruges fra 4 år og op.

Hjemme hos os går vi gerne i seng 15-20 minutter før almindelig sengetid når min datter gerne vil slutte dagen af med en visualisering. Vi giver lige hendes krop en klemmetur – fra fødderne og hele vejen op til toppen – og kysser godnat. Der kommer gerne lige en “Mor, jeg er tørstig”, drikkepause og en lille fortælling fra børnehaven, nu skolen, før hun bliver helt stille og falder i søvn undervejs.

Jeg vil gerne dedikere albummet til min datter Asta. Det er hende, der har inspireret mig til disse skønne visualiseringer, som jeg selv har nydt at drømme mig ind i, alt imens jeg har fundet på og fortalt i et dialektisk forhold med den viden jeg har tilegnet mig via hhv. min kandidat- og mentoruddannelse, samt de erfaringer jeg har fra familieyoga og, ikke mindst, som Astas mor.

Tøv ikke med at dele den på Facebook så du kan hjælpe andre børn og familier med at finde ro ved sengetid.

Jeg værdsætter alle former for konstruktiv feedback på dittepode@abmsdanmark.dk

I nedenstående får du En sensommeraften som lydfil. Alternativt kan du afspille den direkte fra YouTube HER

Uden at afsløre for meget så er der også en lille video af “vores” lille bogfinke HER

Kærlig hilsen
Ditte Pode

Ringe i vandet

“Ringe i vandet” er en interpersonel mindfulnessøvelse i åben opmærksomhed. Den er en del af serien “Find roen sammen” som jeg også deler ud af henad vejen. Den er god til børn fra 4 til 7 år og den er netop rigtig god til at finde roen sammen med.

I nedenstående video fortæller jeg hvordan i kan lege med nærværet ved hjælp af “Ringe i vandet”.

I kan bruge sten, som i videoen, skaller i har tegnet på, rav – hvis i er så heldige at finde det. Det er kun fantasien der sætter grænser. Men det er en god idé at gøre det til noget særligt. Dvs. i gemmer de sten (eller andet) i bruger til øvelsen og finder dem “kun” frem til netop denne øvelse. Det er ekstra sjovt hvis stenene hænger sammen med oplevelser. Måske har dit barn eksempelvis en særligt flot sten med hjem fra en tur med børnehaven.

Giv jer også god tid til at lægge mærke til hvordan stenene skifter farve i vandet eller hold glasset med rav op imod lyset så i kan se hvordan lyset skinner igennem.

Giv jer også tid til at mærke på stenene uden og med vand.

I nedenstående kan du se en video af et stykke rav der tabes i vand. Læg mærke til al den bevægelse den skaber. I videoen HER får du en mundtlig instruktion i øvelsen.

Rigtig god fornøjelse!

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]