OFFENTLIGE TILBUD OG GRATIS RÅDGIVNING
kurser i smertehåndtering
Mange kommuner tilbyder kurser, helt gratis, for borgere med smerter. Du behøver ikke at være sygemeldt eller i jobafklaringsforløb for at få en plads på et af holdene.
Der findes desværre ikke en landsdækkende portal der giver dig et overblik, men prøv, at kontakte din kommunale eller regionale Folkesundhed og spørg.
I Aarhus finder du eksempelvis
Folkesundhed Aarhus som tilbyder kurser for borgere med kroniske smerter, borgere med ondt i ryggen og forløb om mad og bevægelse.
Mange kommuner tilbyder eksempelvis
Lær at tackle-kurser for borgere med kroniske smerter.
Hjælpemidler VIA kommunen
Du kan kontakte din borgerkonsulent eller visitator via Borgerservice i din kommune for at høre om det er muligt at få tilskud til hjælpemidler. Du kan henvise til § 112 "Bekendtgørelse om hjælp til anskaffelse af hjælpemidler og forbrugsgoder efter serviceloven". Bor du i Aarhus kan du fx blot ringe til Borgerservice på 89 40 22 22.
Nogle hjælpemidler dækkes helt, andre delvist, men for alle hjælpemidler gælder det, at du ikke kan få refunderet for hjælpemidler som du allerede selv har betalt.
Søger du eksempelvis støtte til en el-cykel så kan du forvente ventetid, men undervejs, kan du så undersøge hvilken cykel der er bedst for dig. Du skal nemlig selv købe den, men først efter du har fået tilsagn om støtten til en el-cykel som hjælpemiddel.
SANO - OPHOLD
Du har mulighed for at spørge din læge, om du kan få en henvisning til et rehabiliteringsophold på
SANO.
SANO er et specialiseret rehabiliteringscenter for alle med led-, ryg- og muskellidelser.
smertelinjen
Har du smerter eller er du pårørende og har du brug for rådgivning så kan du ringe til
SMERTELINJEN på 60 13 01 01. Her har du mulighed for at rådføre dig, gratis og anonymt, hos både psykologer, sagsbehandlere, og erfarne borgere med smerter.