ANDRE FORENINGER OG TILBUD

FORENINGSOVERSIGT OG ANDRE AKTIVITETER

OBS: Siden er under udarbejdelse

FORENINGSOVERSIGT 

Listen bliver løbende opdateret og indeholder foreninger som på den ene eller anden måde er relevant for os borgere med smerter. Hvis du ikke kan finde din forening og den er relevant for borgere med smerter så giv os endelig besked via mail til dittepodeabmsdanmark.dk.  ABMS - Anonyme Borgere med Smerter Bækkensmerter.dk Colitis-Crohn Foreningen Danmarks Patientforening for Hovedpineramte Dansk Fibromyalgi-Forening Dansk Skoliose Forening Endometrioseforeningen FAKS - Foreningen af Kroniske Smertepatienter Foreningen For Autoimmune Sygdomme Gigtforeningen Granulomatose m. Polyangiitis (GPA) Kroniske Influencers ME Foreningen Migræne og Hovedpineforeningen Scleroseforeningen Sklerodermiforeningen Patient in Focus Psoreasisforeningen Ulykkespatientforeningen Whiplashpatientforeningen - Piskesmæld

ANDRE AKTIVITETER

Kronisk Walk & Talk Podcast: Der er andre som dig - udgivet af Kroniske Influencers    

OFFENTLIGE TILBUD OG GRATIS RÅDGIVNING

kurser i smertehåndtering
Mange kommuner tilbyder kurser, helt gratis, for borgere med smerter. Du behøver ikke at være sygemeldt eller i jobafklaringsforløb for at få en plads på et af holdene. Der findes desværre ikke en landsdækkende portal der giver dig et overblik, men prøv, at kontakte din kommunale eller regionale Folkesundhed og spørg. I Aarhus finder du eksempelvis Folkesundhed Aarhus som tilbyder kurser for borgere med kroniske smerter, borgere med ondt i ryggen og forløb om mad og bevægelse. Mange kommuner tilbyder eksempelvis Lær at tackle-kurser for borgere med kroniske smerter.
Hjælpemidler VIA kommunen
Du kan kontakte din borgerkonsulent eller visitator via Borgerservice i din kommune for at høre om det er muligt at få tilskud til hjælpemidler. Du kan henvise til § 112 "Bekendtgørelse om hjælp til anskaffelse af hjælpemidler og forbrugsgoder efter serviceloven". Bor du i Aarhus kan du fx blot ringe til Borgerservice på 89 40 22 22. Nogle hjælpemidler dækkes helt, andre delvist, men for alle hjælpemidler gælder det, at du ikke kan få refunderet for hjælpemidler som du allerede selv har betalt. Søger du eksempelvis støtte til en el-cykel så kan du forvente ventetid, men undervejs, kan du så undersøge hvilken cykel der er bedst for dig. Du skal nemlig selv købe den, men først efter du har fået tilsagn om støtten til en el-cykel som hjælpemiddel.
SANO - OPHOLD
Du har mulighed for at spørge din læge, om du kan få en henvisning til et rehabiliteringsophold på SANO. SANO er et specialiseret rehabiliteringscenter for alle med led-, ryg- og muskellidelser.
smertelinjen 
Har du smerter eller er du pårørende og har du brug for rådgivning så kan du ringe til SMERTELINJEN på 60 13 01 01.  Her har du mulighed for at rådføre dig, gratis og anonymt, hos både psykologer, sagsbehandlere, og erfarne borgere med smerter.

TIPS FRA BORGER TIL BORGER