ET GODT FERIELIV

ET GODT FERIELIV TIL TRODS FOR SMERTER

Vi borgere med smerter er en broget skare af individer med vidt forskellige behov og muligheder, men vi har det tilfælles, at vores liv er hæmmet af smerter – også i ferierne.             

Nogen af os er så heldige, at vi kan opleve små smertefri perioder; andre af os har aldrig fri fra dem. En ting er sikkert: Vores smerter er lige så uforudsigelige som vejrudsigten og lige så lunefulde som den danske sommer.

Alligevel bør vi unde os selv forventningens glæde; Tro på godt vejr. Samtidig er det vigtigt at være realistisk. Pak paraply og gummistøvler. Måske er det også en god idé at pakke et sæt kort og lidt the-breve med i kufferten - hvis nu vejret bliver helt elendigt.

Det er vigtigt, at vi forbereder os på en ferie hvor vi prioriterer helbredet, fysisk og mentalt; At vi planlægger en ferie som er fleksibel, fuld af åndehuller og selvomsorg; En ferie hvor vi kan være i det vi er i – hver især - og skal præstere mindst muligt. Endeligt er det vigtigt, at vi pakker en værktøjskasse med redskaber vi kan bruge hvis det regner, mod forventning.

I første del af dette hæfte får du en række øvelser, som du kan bruge til din næste ferie; Øvelserne består af en forberedelser og en evaluering. Desuden får du øvelser til dine kommende ferier.

Ved at få samlet op på øvelserne før og efter hver ferie giver du dig selv (og dine nærmeste) muligheden for at få så god en ferie som muligt. Send endelig feedback så vi kan opdatere dokumentet og lære af hinandens positive erfaringer.

HER kan du se, downloade og printe den nyeste udgave af "Et godt ferieliv til trods for smerter"