ABMS Aarhus

v/ Ditte Pode og Rebecca Hanggaard

Velkommen til ABMS Aarhus

Du kan godt glæde dig til at blive en del af vores fantastiske fællesskab. Vi har mange forskellige aktiviteter og vi deltager på tværs af aktiviteterne. 

Vi holder ABMS-møde to gange om måneden, et for alle aldre og et for unge, for alle som lever med smerter.

Vi har også workshops, foredrag og hensynstagende holdtræning.  Desuden har vi tradition for sommerfest, samt åbent møde og julefrokost i December hvor pårørende er velkomne. Pårørende inviteres ofte med til foredrag og workshops.

Vores aktiviteter støttes af GENLYD Aarhus og foregår i Frivilligcenter Aarhus, tæt på banegård og rutebilstation og her er gode parkeringsforhold.  Du kan læse meget mere længere nede på siden.

Hvis du har spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os via mail. Du er også velkommen i vores lukkede facebookgruppe: ABMS Aarhus, samt på Facebooksiden ABMS - Anonyme Borgere Med Smerter

Er du nysgerrig på hvem vi er så kan du læse mere om Ditte HER, Rebecca HER og alle de andre frivillige HER
 
Venlig hilsen
Ditte, Grundlægger af ABMS
📩 dittepode@abmsdanmark.dk
&
Rebecca Hanggaard, Ungerepræsentant
📩 rebecca@abmsdanmark.dk
 
 

Frivilligcenter Aarhus
Sønder Allé 33, 1. sal
8000 Aarhus C. 

♿️ Der er lift og elevator til dig som kommer på el-scooter eller i kørestol.

🅿️ Der er få parkeringspladser til rådighed. Parker ved skiltene “Ejerforeningen Sønder Allé 33”, udfyld en parkeringstilladelse ved administrationen og læg den i forruden. Alternativ kan du parkere tæt på i Bruuns Galleri eller Salling. 

🚌Tæt på banegård og rutebilstation

Find vej med offentlig transport HER

ABMS-MØDER

De ABMS-møder som er for os med smerter i alle aldre afholdes på onsdage kl.17-19 i lokale 9 på 1.sal. Har man lyst til at medbringe madpakke og blive til en snak er man velkommen til det. Foredrag og gæsteundervisning foregår i konferencesalen i kælderen.

Alle med smerter er velkomne - på tværs af smerteproblematikker, alder, køn og diagnoser (eller ej). Da vi er et anonymt fællesskab kan du regne med, at alt du siger til mødet bliver der. Det er helt naturligt, at værne om sit privatliv - også når man er udfordret med smerter. 

Til møderne samarbejder vi om vores program. Programmet indeholder viden om smerter, samt redskaber til smertehåndtering. Gruppemøderne fungerer som en slags særlige indlæringsrum, der gør det nemt at lære nye vaner. Vores hovedformål er at samarbejde om et godt liv til trods for smerter.

Man styrer selv om man blot vil lytte eller om man vil dele sine tanker og erfaringer i forhold til dagens trin, der fungerer som tema for mødet.

Det eneste der kræves for at deltage er et ønske om et godt liv til trods for smerter via arbejdet med ABMS' program og gruppemøder.

Du er altid velkommen til at dukke op til en uforpligtende snak.

Du kan se billeder af konferencesalen og lokale 9 HER

HVOR & hvorNÅR

Onsdag d. 13/1-2021 
Onsdag d. 10/2-2021
Onsdag d. 10/3-2021
Onsdag d. 14/4-2021
Onsdag d. 12/5-2021 (kl.17-18.15)
Onsdag d. 9/6-2021

 

ABMS-MØDER - For unge

De ABMS-møder som er for unge afholdes på onsdage kl.17-19 i lokale 9. Typisk bliver vi og spiser madpakke sammen, men man kan også gå hjem hvis man trænger til det. 

Møderne er for unge med smerter på 18-35 år - på tværs af smerteproblematikker,  køn og diagnoser (eller ej). Da vi er et anonymt fællesskab kan du regne med, at alt du siger til mødet bliver der. Det er helt naturligt, at værne om sit privatliv - også når man er udfordret med smerter. 

Til møderne samarbejder vi om vores program. Programmet indeholder viden om smerter, samt redskaber til smertehåndtering. Gruppemøderne fungerer som en slags særlige indlæringsrum, der gør det nemt at lære nye vaner. Vores hovedformål er at samarbejde om et godt liv til trods for smerter.

Man styrer selv om man blot vil lytte eller om man vil dele sine tanker og erfaringer i forhold til dagens trin, der fungerer som tema for mødet.

Det eneste der kræves for at deltage er et ønske om et godt liv til trods for smerter via arbejdet med ABMS' program og gruppemøder.

Du er altid velkommen til at dukke op til en uforpligtende snak

Du kan se billeder af konferencesalen, samt lokale 1 og 9 HER

HVOR & Hvornår

Onsdag d. 27/1-2021 
Onsdag d. 24/2-2021
Onsdag d. 24/3-2021
Onsdag d. 28/4-2021
Onsdag d. 26/5-2021
Onsdag d. 23/6-2021

NATURDAG MED ABMS

Katrine medbringer kage og Sine medbringer dej, pølser og pinde til snobrød. 

RAMSLØG

Har du lyst til at fylde hatten med ramsløg til urtesalt, brød, omeletter eller pesto er her rigeligt mulighed og Ditte kan hjælpe dig med at identificere dem 😊

VINTERBADNING KL: 15 

Har du lyst til at eksperimentere med vinterbadning kan du gå med Ditte til vandet kl:15 og lune dig ved bålet bagefter.

Medbring

Det du vil spise/drikke udover det nævnte og dyppelse til snobrød hvis du vil have det.

Vil du i vandet er det en fordel med badesko, morgenkåbe og håndklæde, samt lidt varmt at drikke.

PRAKTISK

Hvor og hvornår

Tirsdag d.27. April, kl.14-17, Tumlepladsen i Riis Skov, Aarhus

PRIS & TILMELDING

GRATIS for ALLE.  Alle med  smerter. Tilmeld via mail til katrine@abmsdanmark.dk. Du er først tilmeldt når du har modtaget en bekræftelsesmail.

PRAKTISK INFO

♿️ Der er faste brede stier i skoven til Tumlepladsen så du kan nemt komme til på el-scooter eller med kørestol

🅿️ Der er mulighed for parkering ved Riis Skov Vandrehjem. Herfra er der ca. 350 meter til bålpladsen.

🚌Tæt på bus ved Marienlund

Find vej med offentlig transport HER

Der er ca. 200 meter til et betalingstoilet ved Dronning Margrethes Vej - medbring 2 kr.

HVAD ER SMERTE?

FOREDRAG V/ JESPER HOLM, KLINISK EKSPERT I FYSIOTERAPI, DIP. MPT.

Til dette foredrag bliver der virkelig nørdet i detaljer om smerte som videnskabeligt fænomen og du får mulighed for at spørge om alt mellem himmel og jord.

  • Hvad er smerte?
  • Hvad ved vi i dag om langvarige/kroniske smerter? hvordan opstår det og hvorledes behandler vi det?
  • Vi skal have videnskaben ned i øjenhøjde og forstå smerte som helt almindelig borger med smerter.

Til daglig arbejder Jesper dels som Klinisk Ekspert i Fysioterapi hos Fysiodanmark Aarhus, samt underviser på en efteruddannelse for fysioterapeuter. Han har specialiseret sig i undersøgelse, diagnosticering og behandling af langvarige og komplekse smerteproblematikker såsom nakke-, ryg-, og lændesmerter (eksempelvis hovedpine, whiplash, diskusprolaps m.m).

Ved siden af arbejdet læser Jesper, i disse år, en Master i Smertevidenskab og tværfaglig behandling på Aalborg Universitet.

PRAKTISK

Hvor og hvornår

Onsdag d.12. Maj, kl.18.30-20.30, konferencesalen i kælderen

adresse

Frivilligcenter Aarhus
Sønder Allé 33, 1. sal
8000 Aarhus C. 

PRIS & TILMELDING

GRATIS for ALLE.  Alle er velkomne, men borgere med smerter og pårørende har fortrinsret. Tilmeld via mail til dittepode@abmsdanmark.dk. Du er først tilmeldt når du har modtaget en bekræftelsesmail.

transport & parkering

♿️ Der er lift og elevator til dig som kommer på el-scooter eller i kørestol.

🅿️ Der er få parkeringspladser til rådighed. Parker ved skiltene “Ejerforeningen Sønder Allé 33”, udfyld en parkeringstilladelse ved administrationen og læg den i forruden. Alternativt kan du parkere tæt på i Bruuns Galleri eller Salling. 

🚌Tæt på banegård og rutebilstation

Find vej med offentlig transport HER

Café med varm cacao og digtoplæsning 

Lene Veng lever med smerter og er aktuel med digtsamlingen “Smerte”, som udkom d.18. maj 2020. Denne aften vil hun, for første gang nogensinde, læse 5 digte op fra samlingen.
Via digtene skildrer hun tanker om livet med smerter, både som episoder fra hverdagen og som refleksioner over livet som smerteramt.

Niels Rønde-Andersen har sclerose og lever med smerter. Med sine digte forsøger han at bearbejde forskellige aspekter af livet. Niels har før læst højt fra sine digte til lignende arrangementer og drømmer om at udgive en digtsamling, som han er i fuld gang med og som vi får lov til at høre 5 digte fra denne aften.

Hvor Lenes digte skildrer tanker og følelser om det at leve med smerter, er kun ét af Niels’ digte direkte relateret til smerter. For begge gælder det, at de finder livskvalitet i det at udtrykke sig gennem digte.

Denne aften er der selvfølgelig tid og plads til dialog i plenum om det digtene vækker i os, hver især. Der bliver også mulighed for at stille spørgsmål til både Lene og Niels.

TILMELDING: 
Send en mail til dittepode@abmsdanmark.dk
OBS: Du er først tilmeldt når du har modtaget en bekræftende e-mail.

hVOR OG HVORNÅR

Udendørs - Aarhus C. - August 2021

PROGRAM:

VELKOMST

Digtoplæsning og dialog v/ Niels Rønde-Andersen

(20 min. pause)

Digtoplæsning og dialog v/ Lene Veng